Nieuws

Laatste nieuws.

De nieuwe Heemkunde ruimte met etalage en archief is klaar. De etalage is ingericht en we proberen iedere 6 weken het tentoonstellingsonderwerp te vernieuwen. Dankzij de hulp van een aantal dorpsbewoners kregen we een groot aantal spullen in bruikleen waarmee we een mooie tentoonstelling konden organiseren. We kregen weer allerlei materiaal van mensen, o.a. boeken, een complete naaicursus van voor de oorlog zelfs een bisschopszetel die iemand voor ons bewaard had. Ook een mooi verhaaltje van Toon, nu het weer winter wordt herinnert hij zich hoe het  80 jaar geleden was. Alle kinderen van hun gezin gingen op klompen naar school, op een dag was er een flink pak sneeuw gevallen en toen ze tussen de middag thuis kwamen zaten de klompen vol met sneeuw. Hun moeder Drika had daar een oplossing voor, er werden wat gloeiende kooltjes uit de kachel gehaald en in de klompen geschud en na een paar tellen op en neer schudden waren de klompen weer droog en lekker warm.

3 juli de aftrap van het project “Alle Minse Van Stevensbeek”.

We zijn op zoek naar mensen met goede schrijverskwaliteiten, mensen met mooie verhalen en andere interessante informatie over de geschiedenis van Stevensbeek.

Als heemkundekring zijn we natuurlijk ook op zoek naar foto’s van vroeger b.v. familiefoto’s, foto’s van huizen en de omgeving. We kunnen ze voor u scannen, eventueel bij u aan huis.

We zijn te bereiken via ons e-mailadres te vinden op deze site onder “Contact”.

Luisteren naar ons dialect: kijk onder het tabblad “Historie”.

Van William van Gaal uit Canada ontvingen een aantal foto’s. De familie Sjef van Gaal is in februari 1951 van Stevensbeek naar Canada Geëmigreerd.

We krijgen regelmatig krantenknipsels van mensen die deze in de loop der jaren verzameld hebben. Vaak kunnen we daar onze collectie mee aanvullen. Onze dank daarvoor.

Van de familie Wientjes mochten we een aantal foto’s scannen, een van deze foto’s is hieronder te zien.

Van Henriette ontvingen we een aantal foto’s van de woningen en bewoners van het Radio-ontvangst station, haar opa Hend Janssen was chauffeur bij het Radio-ontvangst station.

We ontvingen 7 foto’s, een daarvan laten we hieronder alvast zien.

Dit is het tankstation van Sjef en Hanna van Heijster dat tussen hun huis en het café langs de Stevensbeekseweg stond.

Van de familie Arts mochten we een aantal foto’s scannen.

Van de familie van Rooden-Peters ontvingen we een aantal boeken en een map vol krantenknipsels en papieren over Stevensbeek en de Scholengemeenschap.