Projecten

Wie kent ze.

We laten school- en groepsfoto’s zien met de bedoeling dat we de namen van de personen die op de foto staan te weten komen. Via de contact pagina of ons e-mailadres info@heemkunde-stevensbeek.nl kunnen de namen doorgestuurd worden. Heb je zelf nog klassenfoto’s ? Wij zouden daar graag een kopie van willen hebben zodat we die ook op onze website kunnen laten zien. Je kunt op de foto inzoomen met Crtl + en uitzoomen met Crtl -. Staat je naam er niet bij of op de verkeerde nummer of herken je iemand waarvan de naam nog niet ingevuld is, laat het ons weten.

We hebben al heel wat namen kunnen achterhalen dankzij een aantal oud-leerlingen die via de contact pagina gereageerd hebben. We hebben een paar oudere foto’s op een tablet gezet en zijn daarmee op bezoek gegaan bij oudere mensen, dit leverde veel namen op.

fanfare 1963

We hebben sinds kort een nieuwe reeks klassenfoto’s kunnen scannen.

jozefien

 

 

 

 

133

 

 

rond-50-53

 

 

 

schoolfoto55

Van 1969 tot 1972 was de kleuterschool achter de Zandloper aan de Kloosterstraat op het terrein van de paters.

 

 

 

 

 

 

Alle Minse van Stevensbeek.

In navolging van de heemkundekring Oploo zouden we in Stevensbeek graag een boek willen samenstellen met de titel “Alle Minse van Stevensbeek”. We beseffen dat dit een zware klus wordt en dat het nog jaren kan duren voor het zover is. Afgelopen tijd zijn al veel namen van inwoners en oud-inwoners verzameld door diverse personen, hierop kunnen we verder bouwen. Tijdens de ALV van 3 juli is een begin gemaakt. Leden van de heemkunde gaan meehelpen met het verzamelen van gegevens en het interviewen van inwoners en oud-inwoners. Er komt geen tijdslimiet want het moet vooral leuk blijven en of er een boek komt, of dat we op een andere manier het resultaat presenteren is nu nog niet duidelijk.

We zijn dus op zoek naar informatie en foto’s van met name oud-inwoners.

Voorbeeld: Verdwenen huis aan de Stevensbeekse weg.

Andere onderwerpen

Wie wil historisch onderzoek doen naar de volgende onderwerpen, de Kerk, het Radiostation, de Bovans, de Dominicanessen van Bethaniƫ de NCB en hierover een brochure schrijven.